#

Section title

Prednosti i mane gumenih i tepih patosnica

Prednosti i mane gumenih i tepih patosnica

Prednosti i mane gumenih patosnica

Gumene patosnice obično nazivamo zimskim, mada ih mnogi koriste tokom cele godine. U potpunosti su izrađene od gume, imaju manje ili više duboke kanale za skupljanje snega, bljuzgavice i vode, kao i manje ili više visoke ivice koje sprečavaju prelivanje van patosnice.

Zato zimi treba imati gumene patosnice! Kada se sneg sa vaše obuće otopi, zimske patosnice će ga zadržati u svojim kanalima, tako da prvom pogodnom prilikom ili kada dođete na krajnju destinaciju, jednostavno izvadite patosnicu i izlijete svu vodu.

Što je manje vlage u kabini manja je i šansa da dođe do stvaranja neprijatnih mirisa, razvoja mikroorganizama i slično. A tu je i so! Zimi, kada se unose sneg, bljuzgavica i blato u automobil, ne smemo da zaboravimo da se u njima obično nalazi i so, a ona je veliki neprijatelj metala vašeg automobila.

Gumene patosnice, bar one kvalitetnije, napravljene su od jake i izdržljive gume, pa mogu da potraju dugi niz godina. Takođe su vrlo elastične, a elastičnost ne gube ni pri veoma niskim temperaturama, što znači da nema straha od njihovog pucanja kada ih ujutro izvadite da istresete led ukoliko prethodno veče niste izbacili svu vodu.

Ove patosnice se vrlo lako čiste i peru. Čak i ako su potpuno ulepljene gustim blatom specifičnim za određena područja, lako ćete ga sprati vodom i nakon što ih na kratko ostavite da se ocede i osuše, možete potpuno čiste da ih vratite u auto.

Isto važi i za toplo i suvo vreme - prašinu, kao i druge vrste nečistoće, npr. piljevinu, suvu travu, kamenčiće, žvake, mnogo je lakše ukloniti sa gumenih, nego sa tekstilnih patosnica.

Deluje nam da je estetika ipak najveća „mana“. Što se tiče neprijatnog mirisa novih patosnica, to je uglavnom slučaj kod onih nekvalitetnih.

Prednosti i mane tepih patosnica

Što se tiče estetike, većina vozača preferira tepih, tj. tekstilne patosnice, pošto im gumene deluju „kamiondžijski“, bez obzira na kvalitet, dezen (oblik i dubinu kanala) i slično.

Takođe, mnogi vozači kažu da im je mnogo prijatnije pod nogama sa tepih patosnicama, kao i da je sa njima lakši rad nožnim komandama. Da li je ovo stvarna prednost ili samo subjektivan osećaj, nismo uspeli da zaključimo. Trebalo bi sprovesti testiranje različitih patosnica, u različitim automobilima i sa različitom obućom kako bi se rešila ta „misterija“.

U svakom slučaju, brojni vozači generalno jedva čekaju da izbace gumene i ubace tepih patosnice. A kada dođe do čišćenja dolazi do pomalo neobične situacije. Neki tvrde da im je lakše da čiste tepih patosnice nego gumene, što deluje suludo! 

Objašnjenje je vrlo prosto. Tepih patosnice izvade, istresu ili udare par puta o stub ili zid, pa sve krupnije nečistoće i one nešto sitnije otpadnu/ispadnu, a ukoliko ima „upornijih“ koje su se zavukle u vlakna patosnice, to se lako i brzo usisa.

Istina, tako se uglavnom uklanja ono što je vidljivo golim okom, dok nečistoća koja se nakupila duboko u vlaknima tamo ostaje. Deluje čisto, a u stvari je veoma daleko od čistog. Ovde takođe postoje velike razlike između tepih patosnica po pitanju materijala od kojih su izrađene – iz nekih moramo rukom da vadimo suve „travke“, dok se druge čiste relativno lako.

 

Back to top